27 Mayıs 2013 Pazartesi

Formalar nasıl yapılıyor? - Forma Tasarlama

Taraftarların en büyük tutkularından birisi de formalar... Takımlarının yeni formalarını çıktıkları anda almaya başlayan fanatikler acaba büyük takımların(Barcelona, Manchester United...) formalarını nasıl ürettiklerini biliyorlar mı?
Formaları sadece bir tişört veya bir şort gibi düşünmek büyük bir yanlış aslında. Formalar takımların ihtiyaçlarına göre ayrı olarak tasarlanıyor. Örneğin; hızlı futboluyla dikkat çeken Real Madrid formasını olabildiğince hafif ve teri üzerinde bekletmeyen özel bir kumaşla yapıyor. Manchester United gibi seri bir takım formalarını oyuncuların işini kolaylaştırmak ve iyi bir kas uyarıcı etkisi yaratmak için olabildiğince dar ve vücudu saran bir şekilde yapıyor.

Bugünlerde Galatasaray Store, Fenerium ve Kartal Yuvası'ndan aldığınız takımınızın formalarını orijinal maç forması olarak düşünebilirsiniz ama aslında futbolcuların çok terden ve sürtünmeden omuz ve sırt kısımları aşınmasın diye buralarda farklı kumaşlar ve hatta içeriye ek kumaşlar yapılıyor.
Kısacası açıklamak gerekirse formaların yapımları aslında düşünülen gibi bir tişörtün üstüne basılmış bir kaç baskıdan ibaret değil, oluşturulan yakalıklar, formaların boyu, bedenleri hiç de düşünüldüğü gibi kolay tasarlanmıyor.

2 yorum:

  1. Formaların bu kadar zor hazırlandığını bilmiyorum. Biz de diyoruz ki yeni formalar neden bu kadar geç çıkıyor.

    YanıtlaSil
  2. forma tasarlamak cidden zor bir iş. tebrikler

    YanıtlaSil